петак, 9. март 2012.

Конкурс „Идућ' учи, у векове гледа“ за ученике средњих школa

У циљу афирмације и популаризације дела Доситеја Обрадовића, великог српског просветитеља – првог министра просвете, Задужбина „Доситеј Обрадовић“ је осмислила низ школских манифестација под заједничким називом „Доситејеви школски дани“. To подразумева школска такмичења, сусрете, изложбе, књижевне вечери које се одвијају под покровитељством Министарства просвете.
Саставни део овог богатог и разноврсног програма је и литерарни конкурс
ИДУЋ' УЧИ, У ВЕКОВЕ ГЛЕДА“
Kњижевни конкурс је позив ученицима средњих школа да пишу радове посвећене великом просветитељу Доситеју Обрадовићу, његовом делу и порукама остављеним за будућност.
Обим и форма рада су слободни (проза, поезија, драмски текст, есеј), али ученици инспирацију увек треба да траже у Доситејевом делу, речи и поруци. На конкурсу могу да учествују ученици средњих школа из Србије, заграничја и дијаспоре, радовима писаним на српском језику.
Крајњи рок за достављање радова је понедељак, 9. април 2012. године.
Резултати ће бити објављени у априлу, а награде ће бити додељене за Светски дан књиге (23. април) на посебној свечаности. Радове ће оцењивати жири у чијем саставу су угледни научни радници, књижевници и професори српског језика и књижевности.
Ученици чији радови буду проглашени најбољима, као и њихови професори, биће награђени повељом и вредним књигама, а одређени број ученика, чији се радови буду издвајали својим квалитетом, биће такође похваљени и награђени књигама.
Радове слати на адресу: 
Задужбина "Доситеј Обрадовић" (За Доситејев средњошколски конкурс)
Нушићева 4/II, 11000 Београд

Телефон: 011 /             32-42-952      ; 

Е-mail: zaduzbina.dositej@open.telekom.rs или info@dositejeva-zaduzbina.rs

Нема коментара:

Постави коментар