петак, 9. март 2012.

„Радионица баснописаца“ за ученике нижих разреда основних школа

У циљу афирмације и популаризације дела Доситеја Обрадовића, великог српског просветитеља – првог министра просвете, Задужбина „Доситеј Обрадовић“ је осмислила низ школских манифестација под заједничким називом „Доситејеви школски дани“. То подразумева школска такмичења, сусрете, изложбе, књижевне вечери које се одвијају под покровитељством Министарства просвете.
Саставни део овог богатог и разноврсног програма је и конкурс
РАДИОНИЦА БАСНОПИСАЦА
за ученике трећег и четвртог разреда основних школа.
Пошаљите три најбоље написане басне са три најбоља ликовна рада Задужбини "Доситеј Обрадовић"! Свака басна треба да има своју илустрацију - једног ученика или малог тима. Жири састављен од познатих уметника одабраће најбоље. Награде за ученике и наставнике су књиге, а за њихов разред - улазнице за дечја позоришта или ЗОО врт.
Крајњи рок за достављање радова је понедељак, 9. април 2012. године.
Позивамо вас да и на овај начин развијамо креативност код деце, дружење кроз стваралачку игру, учење на Доситејевим поукама и порукама које говоре о животу, лепоти, хуманости и разумевању, о поштовању различитости.
Покровитељи „Радионице баснописаца“ су Секретаријат за културу Града Београда и Министарство просвете и науке Републике Србије.
Радове слати на адресу: 
Задужбина "Доситеј Обрадовић" 
Нушићева 4/II, 11000 Београд

Телефон: 011 /             32-42-952      ; 

Е-mail: zaduzbina.dositej@open.telekom.rs или info@dositejeva-zaduzbina.rs

Нема коментара:

Постави коментар